NEFES KESEN 5 YABANCI DİZİ ÖNERİSİ




1-) Dark (2017) 8,7
Netflıx in nefes kesen dizilerinden biri daha. 2019 yılında Winden  adında Alman bir kasabada gerçekleşen bir olayı konu alır. Kasabada Erik adındaki gencin kaybolması aslında herşeyin başlangıcı olmuştur. Bütün kasabayı tedirgin eden bu olay eskiden yaşanan kaçırılma olaylarını hatırlattığı için bu yaşananlar daha da garip bir hal almaktadır. “Asıl soru nerede değil? Ama ne zaman?” tanıtım cümlesiyle gerçekten de insanı daha da çok heyecanlandırıyor...

2-)Gotham (2014) 7,9
Gotham Bruna Heller tarafından yaratılan bu dizi New York City, Chicago ve Detroit te çekilmiştir. Ama dizi de ismi GOTHAM şehri olmuştur. Karanlık bir şehir olan Gotham da Bruce Wayne in ailesinin katilini bulması için görevlendirilen Dedektif James Gordon ın bu şehirdeki işlenen suçları açığa çıkarmasını ele alan bu muhteşem diziyi izlemenizi kesinlikle öneririm. Dizi hala devem etmektedir.

3-)LA CASA DE PAPEL(2017)

Kusursuza yakın ama bir o kadar da dahiyane bir soygun... Profesör lakaplı gizemli bir adam, yüzyılın soygununu yapar. Bu dahiyane planını sekiz sabıkalı suçlu ile yapmaya karar verir ancak herşeyin kusursuz bir şekilde ilerlemesi gerekir. Soyguncular kuralları çiğnemediği sürece tabi. Netflıx in bu İspanyol dizisi ilginizi çekebilir. İzlerken çok şaşırtan ve heyecanlandıran bu diziyi izlemenizi kesinlikle öneririm.


4-)The Crown (2016) 8,7

The Crown dizisinde 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere’de Buckingam Sarayı’nda yaşanan olaylar konu ediniliyor. Son dönemlerin en etkili simaları arasında yer alan Kraliçe II. Elizabeth’in yaşadığı olaylar çarpıcı bir şekilde ekranlara gelecek. Sarayda yaşanan entrikalar, aşklar ve İngiltere’nin siyasi hayatına yön veren olaylar izleyicilere aktarılacak

5-)13 REASONS WHY (ÖLMEK İÇİN 13 SEBEP)
Ortada geçerli bir neden olmamasına rağmen 17 yaşındaki HANNAH BAKER kısa bir süre önce canına kıymıştır. Ailesi ve arkadaşları şoktadır. Okulun zeki ve parlak öğrencilerinden Clay Jensen bu olay geçtikten bir süre sonra kapısına gelen içinde toplamda 7 kaset bulunan ve kasetlerin her bir yüzünde numaralar bulun bir kutu ile şaşırır ve bu kutunun kimden geldiği belli değildir. Bu şey işleri daha da ilgi çekici hale getirir. Bu Netflıx in muhteşem dizilerinden biri olan 13 REASONS WHY yani ÖLMEK İÇİN 13 SEBEP adlı dizi başta biraz sıkıcı olsada sonradan nefes kesici olmaya başlar. Kesinlikle tavsiye ederim.


Evet arkadaşlar, şu anlık önereceğim yabancı diziler bu kadar. Şimdiden iyi seyirler dilerim...


ŞURA


https://www.instagram.com/endless_heaven6

Yorumlar

Popüler Yayınlar